Ir al contenido principal

FLAUTALa flauta dolça o flauta de bec és un instrument de vent d'origen molt antic, que tradicionalment sempre s'havia fet de fusta fins al segle XX en que es va veure la possibilitat d'utilitzar el plàstic per a la seva fabricació. El seu so es produeix quan l'aire de la persona arriba al forat on està ubicat el bisell. El seu so és extraordinàriament clar i dolç.

El bisell és un sistema de producció de so en un grup d'aeròfons, consistent en una aresta esmolada que es troba a l'embocadura de l'instrument, a l'inici del tub sonor. La seva funció és tallar el flux d'aire que hi insufla l'instrumentista. D'aquesta manera, aquest entra en vibració. Una part de l'aire queda desviat cap a l'exterior del tub i una altra, menor, entra al tub i produeix el so resultant.Les notes a la flauta dolça
Comentarios

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Yo ya no quiero ná. Flauta

Bon dia! Aquí vos deix partitura i vídeo per a que pogueu practicar amb la flauta dolça la cançó: Yo ya no quiero ná de Lola Indigo. Bon cap de setmana!

La masovera se’n va al mercat

Bon dia a tothom! La masovera és la cançó dansada que hem treballat aquest trimestre amb els i les alumnes de primer curs. Ha estat una dansa molt diverida perquè hem hagut de treballar en equip. Ens vam adonar que si no seguiem unes normes era impossible de ballarla com... no amollar-nos de les mans, caminar tranquils en el cercle ja que si no podiem caure... finalment el reultat ha estat super bonic! Aquí vos deix el vídeo del resultat del dols cursos.

5è B tocant la flauta

Poc a poc hem anat fent lloc en el nostre dia a dia a la flauta dolça i a base de pràctica i esforç a dia d’avui puc dir que estic ben orgullos del resultat que estic observant. En el següent vídeo podreu veure com els i les alumnes de 5èB estan ben concentrats tocant la cançó. I ho fan ben bé tenint en compte que era el primer dia que tocavem tots junts. Enhorabona i seguiu així!