Ir al contenido principal

FLAUTALa flauta dolça o flauta de bec és un instrument de vent d'origen molt antic, que tradicionalment sempre s'havia fet de fusta fins al segle XX en que es va veure la possibilitat d'utilitzar el plàstic per a la seva fabricació. El seu so es produeix quan l'aire de la persona arriba al forat on està ubicat el bisell. El seu so és extraordinàriament clar i dolç.

El bisell és un sistema de producció de so en un grup d'aeròfons, consistent en una aresta esmolada que es troba a l'embocadura de l'instrument, a l'inici del tub sonor. La seva funció és tallar el flux d'aire que hi insufla l'instrumentista. D'aquesta manera, aquest entra en vibració. Una part de l'aire queda desviat cap a l'exterior del tub i una altra, menor, entra al tub i produeix el so resultant.Les notes a la flauta dolça
Comentarios

Entradas populares de este blog

Cançons de Nadal!

I ja tenim aquí les esperades cançons de Nadal! Us deix els recursos per tal que les pogueu anar treballant abans de l'esperada festa!

Però, abans de començar... no oblideu la importància d'escalfar la veu per tal de no fer-nos mal! Aquí teniu un vídeo realitzat per una escola de Barcelona que ens pot ésser de molta utilitat!


Ara si! Aquí teniu la cançó que cantarem amb infantil, primer i segon: A Betlem me'n vull anar!Pel que fa als alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è, cantaran la cançó tradicional de "El Trineu". Vos deix lletra de la cançó així com la base instrumental.
Partitura i lletra El Trineu
Base instrumental "El Trineu" Ara sí! L'esperada cançó de El Nadal al Molinar, versió adaptada per a la nostra escola de la cançó "La cintura" de Álvaro Soler. Vos compartesc la base instrumental, la lletra i l'àudio cantada per mi que, malgrat no sigui professional, esper que vos serveixi per poder treballar-la. Força que aquesta l'hem de cant…

La castanya!

Aquests dies hem celebrat l’arribada de la tardor i, per això, amb els i les alumnes de 1r i 2n hem après a ballar el ball de la castanya! Incorporam pas de puntes i voltes en parella però alerta! Els nins i nines de 2n també han d’anar fent canvis de parella! Aquest ha estat el meravellós resultat:

Fort i fluix

Avui hem treballat el fort i el fluix a 5anys i ens han brindat un petit concert amb els pals i la caixa xinesa. Mireu! Hi ha alguns nins que han fet de directors d’orquestra! Ha estat molt divertit!